Vrijdag 21 juni: Go Skateboarding Day - Tour (meetup 18:00 @ Rabo)

Skateboardles indeling

Indeling

Bij skatepark Utrecht zijn de skatelessen opgedeeld in drie niveaus: beginner, gemiddeld en gevorderd. Om de skatelessen zo leuk en productief mogelijk te maken helpt het de deelnemer in te delen bij de juiste groep. Bij elke klas zijn meerdere begeleiders aanwezig om begeleiding op maat te kunnen bieden.

Beginners

Bij de beginners leren kids vanaf 6 jaar kennis maken met skateboarden. Een stevige basis in het staan, steppen, sturen en stoppen staat centraal. Als de kids zelf een rondje kunnen rijden op een board starten we met het introduceren van de obstakels.

Gemiddeld

Bij de gemiddelde klas gaan we er van uit dat de kids het rondrijden op een board volledig beheersen en gewend zijn aan het skatepark. De hogere obstakels komen aan bod en de eerste tricks worden geïntroduceerd. Deelnemers maken kennis met ollies, leren drop-ins en kickturns.

Gevorderd

Bij de gevorderde klas gaan we uit van deelnemers die fanatiek skaten en ook oefenen buiten de lessen om. Deelnemers zijn bezig met het toepassen van tricks op obstakels en worden geïntroduceerd aan de verschillende mogelijkheden op flatground, curbs, rails, quarterpipes en in de bowl.